E ușor să intri în contact cu noi! STR MIHAI VITEAZU NR 32 SUCEAVA, JUD SUCEAVA

Evenimente

un proiect al Asociației „Un Concept Luna”

„Rădăcini. Maicile neamului românesc”

 

 

Joi, 24 iunie 2021, la Hanul Domnesc din Suceava a fost lansat albumul „Rădăcini. Maicile neamului românesc” – o colecţie de fotografii realizate de Sorin Onişor.

Evenimentul a avut loc în prezența artistului Sorin Onişor şi a reprezentanţilor Asociaţiei Un Concept LUNA, Rotary Club Suceava Cetate şi Canon România.

„Sorin Onişor arată lumii, prin fotografiile sale, un univers plin de culoare şi poveşti, universul bunicilor, al femeilor din satele românești – aceste simboluri vii ale iubirii, dorului, voinței și înțelepciunii. Albumul face parte din proiectul «Memoria afectivă», proiect ce îşi propune să păstreze într-o formă accesibilă şi atrăgătoare imagini care prin ele însele spun o poveste şi care ca ansamblu oferă o viziune diferită, subiectivă a lumii înconjurătoare. «Rădăcini. Maicile neamului românesc.» este primul dintr-o serie de albume de fotografie, o formă de a păstra și a face cunoscut lumii o părticică de istorie. Proiectele Asociaţiei Un concept LUNA sunt contribuţia noastră la crearea lumii pe care ne-o dorim, o lume în care educaţia, cultura, arta să devină priorităţi, să fie bazele dezvoltării societăţii, o lume în care artiştii, creatorii să fie valorizaţi şi recunoscuţi pentru contribuţia adusă umanităţii şi să devină modele de urmat.” Luana Popa, coordonator proiecte Asociaţia Un concept LUNA.

„La Rotary Club Suceava Cetate ne implicăm în proiecte de sănătate, educație și mediu din județul Suceava. De asemenea, în activitatea noastră urmărim să promovăm patrimoniul natural și tot ce are un potențial care duce mai departe frumosul și tradiția. Prin urmare, colaborarea cu Asociația „Un Concept Luna” pentru promovarea acestui album a venit ca un gest firesc pentru a duce mai departe, prin imagini tradițiile și obiceiurile rurale.” Vasile Varvaroi, președintele Rotary Club Suceava Cetate.

Albumul „Rădăcini. Maicile neamului românesc” poate fi achiziționat de la Muzeul de Istorie, Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean. În curând va fi disponibil şi în librării şi pe site-ul Unconceptluna.ro. Fondurile obţinute vor fi folosite pentru a asigura continuitatea proiectului „Memoria afectivă”.

 

Comunicat de presă