E ușor să intri în contact cu noi! STR MIHAI VITEAZU NR 32 SUCEAVA, JUD SUCEAVA

Asociaţia Un Concept Luna vă invită la filme documentare KineDok powered by One World Romania

la Spaţiul Cilindru al Asociației „Un Concept Luna”

Joi, 04 iulie, începe cea de-a zecea ediție a programului european KineDok, care aduce documentare creative în spații alternative, cu filmul Cazul inginerului Ursu, ce va fi proiectat la Cilindru Un Concept Luna (Aleea Dumbrăvii, nr 10, Suceava) de la ora 19. Programul de proiectii se va desfasura intre 04 Iulie 2024 si finele lunii Aprilie 2025, in zile de Joi, începând de la orele 19.00.

 

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

 

Cu ocazia ediției aniversare, selecția de filme este una extinsă și cuprinde 22 de filme și două experiențe VR, în premieră în cadrul programului. Pe lângă cele 13 documentare recente din țările participante, partenerii locali au la dispoziție pentru proiecții și o selecție de filme de arhivă, un Focus Ucraina și un program de scurtmetraje.

 

Proiectul se face remarcat prin abordarea sa aparte, proiecțiile fiind sub formă de cineclub și desfășurându-se pe tot parcursul anului în spații cât mai accesibile. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme, care nu circulă în cinematografele obișnuite și la care altfel nu ar avea acces. Mai mult decât atât, KineDok trece dincolo de experiența pasivă a sălii tradiționale de cinema, organizând după proiecțiile de film dezbateri antrenante între public și diverși invitați locali și internaționali. Publicul are astfel ocazia să se implice activ în discuții cu regizori, protagoniști și specialiști din diferite domenii, și să rămână astfel conectat nu doar la actualitatea românească, ci și la evenimente curente de natură culturală, socială și politică din întreaga lume.