E ușor să intri în contact cu noi! STR MIHAI VITEAZU NR 32 SUCEAVA, JUD SUCEAVA

Un concept Luna

Marea sincronizare !

Suntem mândri. Avem de ce. Pare că, măcar cu teatrul şi cu filmul ne sincronizăm şi noi cu ţara şi cu Europa. Se aude de Suceava şi pe harta culturală, nu doar pe cea a concediilor întru îmbuibare! Yey!

Ei bine, da, colega noastră Luana Popa este toată săptămâna la Festivalul Naţional de Teatru 2022, în calitate de invitat UNITER. Va scrie de acolo pentru noi şi scrie constant despre noi în Teatrul Azi. Ştie lumea că avem teatru şi află şi ce face el acolo. Yey!

Iar Teatrul Municipal Matei Vişniec Suceava este astăzi on the road, în drum spre FNT 2022. Unde au trei reprezentaţii! Festivalul e arhiplin, dar Suceava este invitată cu două reprezentaţii cu “Münchausen” şi una cu “Întoarcerea acasă”! Yey!

Şi tot în seara aceasta, declanşatorul nostru cultural rezident, Matei Vişniec, va fi înnobilat cavaler « de l’Ordre du mérite » la Ambasada Franţei. Parol! Şi faptul că Matei mai primeşte o înalltă distincţie internaţională e mai puţin ieşit din comun decât, să zicem, să nu întârzie trenul care vine de la Bucureşti. Dar acum avem Insert Cultural şi îl trecem pe Matei pe persoană fizică, aşa că meritele lui sunt şi meritele noastre, ale tuturor bucovinenilor! Yey!

Iar de vineri până duminică se întâmplă din nou miracolul de a putea vedea la Suceava filmele de la Cannes de anul acesta. La Cinema Modern, alias Sala Teatrului Matei Vişniec. În Germania şi în cam tot restul ţărilor europene nu pot vedea decât dacă vor prinde, poate, unele, în cinema, dar noi în Romania şi, mai bizar, noi în Suceava, putem vedea o selecţie a câştigătorilor de anul acesta de la Cannes! Yey!

Aşa ceva e mai presus de înţelegere! Suceava se sincronizează cultural cu Europa! În timp real! Şi cum ne-a luat sincronismul cultural pe nepregătite, rog să ne îmbulzim în mod organizat, să nu creăm blocaje!

Dinel Dumitru Teodorescu