E ușor să intri în contact cu noi! STR MIHAI VITEAZU NR 32 SUCEAVA, JUD SUCEAVA

Un concept Luna

Niste mate

… prea neleşinate

PiSiCi 2 de Bobi Dumitraș și Bobo Burlăcianu (alias Fără Zahăr), Regie: Bobo Burlăcianu, Actori: Răzvan Bănuț, Horia Andrei Butnaru, Cristina Florea, Cătălin Ştefan Mîndru, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc

Pisici 2 a fost cumva hit-ul la public al stagiunii 2021-2022. După succesul Pisici, curmat prematur de venirea pandemiei, Pisici 2 este mai intens, mai scurt, mai haios (?) … Ce mai, e foarte bun. Atât de bun, încât după absolut fiecare reprezentaţie se constituie in jurul teatrului echipele de dezbatere: ţi-a plăcut mai mult sau mai puţin decât Pisici 1?    

Ceea ce nu face decât să confirme că Fără Zahăr şi Alioşa l-au făcut măcar la fel de bun. Regăsim câteva personaje din Pisici şi descoperim unele noi, dar vedeta rămâne Alioşa, criminal cinstit nevoit să părăsească patria (patrie care nu-şi respectă criminalii). Este nevoit să plece în Medelin, unde lucrează pentru Domn’ Pablo, un motan care face în junglă nişte lapte praf. Da, aţi auzit bine. Râsul amestecat cu lacrimi poate avea acest efect.

Echipa de mâţe zgomotoase s-a îmbogăţit cu Răzvan Bănuţ (zis şi Sfertache), impresar de soi şi inventator ratat. Clara Popadiuc este (şi) mâţa sfinx de Bucovina, Cristina Florea este (şi) Pisigmunda, Cosmin Panaite este bolnav de puricul Dan (daca aveţi nelămuriri, mergeţi la spectacol :), Horea Butnariu este Don şi Ştefan Cătălin Mîndru este şi rămâne Alioşa. Pisici de mare, traficanţi, borfaşi, îndrăgostiţi, bolnavi psihic, doctori, dive şi mai ales lăutari, unul nu-i normal pe scena aia!

Oricum, a fost găsit şi domnul (motanul) din Paşcani care a vândut ţara şi şi-a trădat străbunii. Aviz urmaşilor lui Ştefan, să nu lipsească acum că s-a făcut lumină.

Savuros şi dureros de realist, umor brand Fără Zahăr, Pisici 2, lansat în toamna 2021, se joacă în continuare cu sălile pline. Cei care nu vin la teatru şi vor să spună ceva rău de TMMVS (Teatrul Municipal Matei Vişniec Suceava) proferează să-i mai laşi cu Pisicile alea, că numai pe alea le joacă, de parcă altceva nu mai stiu!! Păi dacă şi ei au auzit de Pisici, cum ar fi să nu ştiţi tocmai voi?!

Deşi acum că s-a scos şi album audio cu Pisici 1, le va fi tot mai greu. Hi, hi! Chiar aşa, dacă aveţi cunoştinte letargice, preocupate doar de murături, nesimţite în trafic sau pur şi simplu ezoterice şi nu le puteţi urmări tot timpul cu telefonul redând soundtrack-ul Pisici de pe Spotify sau dacă vreţi sa-l daţi cadou câte unui cârcotaş, găsiţi CD-ul pe EMag. În maşină mai ales e simpatic de ascultat. Cristina Florea, Poliţia Română, Serviciul circulaţie şi cunoscătorii ştiu de ce! (Disclaimer: Un proiect pentru responsabilizarea/ruşinarea şoferilor nesimiţiţi.)

Aşa că: când se lasă seara şi simţiţi că doriţi să ucideţi pe cineva, dar nu mai aveţi energie şi se face 18.40 şi încă nu ati plecat de la birou, atunci închideţi totul la fără 10 şi fugiţi la teatru. (Nu vă faceţi griji cu parcarea, că nu mai vine nimeni la ora aia şi nimeni de la Primărie nu citeşte Insert Cultural, ca să ne facă o aroganţă într-o seară cu spectacol de teatru.)Dacă mai prindeţi bilet, un Pisici (1 sau 2) vă poate repune pe picioare. Alioşa vă va ucide stresul, glasurile divelor îl va urca în înaltul cerului şi de acolo se va prăbuşi precum Icar zob de pământ, în timp ce creierul va fi masat uşor de zdruncinăturile provocate de hohotele de râs convulsiv şi lumea nu va mai părea la fel de apăsătoare o oră mai târziu. Vă spun din experienţă.

Au lait!

Dinel Dumitru Teodorescu