E ușor să intri în contact cu noi! STR MIHAI VITEAZU NR 32 SUCEAVA, JUD SUCEAVA

Un concept Luna

„Grijania ei de vreme”

Spectacolul Tata în regia lui Slava Sambriş este unul dintre spectacolele a cărui prezenţă în festivalul de la Suceava îmi produce o reală bucurie.

O poveste aparent simplă şi uşor recognoscibilă. Personaje uşor de identificat care ne vorbesc despre lucruri pe care le ştim, le-am trăit. Pare că îi şi recunoaştem ca pe unii pe care măcar în copilărie, în vacanţă la bunici, i-am ascultat depănându-şi viaţa ca şi cum ar fi trăit-o atunci sub ochii noştri. Personaje extrem de vii, a căror trăsături profund umane vorbesc despre om, în cele mai adânci şi profunde simţiri ale sale. Umorul se întâlneşte cu drama, lacrima cu râsul spontan pe care nu ţi-l poţi reprima chiar dacă, raţional, situaţia nu ţi-ar permite un astfel de gest. Intri în lumea şi viaţa lor. Trăieşti cu fiecare, nefiindu-ţi cu putinţă să-i desconsideri nici pe cei ale căror replici sau acţiuni îţi contrazic propriile valori. Pentru că e atât de fină lucrătura, pentru că îi pune în lumină şi ajungi să-i înţelegi. Tata este un spectacol despre oameni şi destinele lor, despre modul în care le este afectată viaţa de istorie. Pentru că şi istoria tot din oameni şi de oameni este făcută. Tot din împliniri şi neîmpliniri, din suferinţe şi haz de necaz, tot din suflete rănite, tot din decizii luate sau întârziate este făcută. „Grijania ei de vreme” îmi răsună în minte atunci când pare că lumea şi-a ieşit cu totul din minţi, când lucrurile par că nu-şi mai găsesc drumul spre normalitate. Vremurile sunt schimbătoare, istoria se repetă, dar sufletul omului?

TATA, de Dumitru Matcovschi. Un spectacol al Teatrului Republican „Luceafărul” Chișinău, Republica Moldova. Echipa de producție:Regia: Slava Sambriș. Scenografia: Adrian Suruceanu. Costume: Stela Verebceanu. Video mapping: Cristian Oloi. Sound Design: Via Dacă. Distribuţia: Lisandru – Victor Triboi, Ioana – Dorina Tătaru, Valentin – Gheorghe Tabarcea, Valeria – Irina Vacarciuc, Eleonora – Iraida Bobescu, Aristid – Ion Jitari, Olia – Vitalia Grigoriu, Nică – Oleg Lungu, Imanuil – Ion Liulica, Ileana – Eleonora Dolghii, Fimca – Cătălin Lungu, Margareta – Inga Petica, Costel – Ion Prisacara, Nuntaș – Oleg Macovei, Nuntaș – Ecaterina Dănuță

Leave A Reply: